ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Τα μικρά του Μικρού Φωκίωνα - Φύγε Σαμαρόπουλε

Συνέχεια αναδημοσιεύσεων απο το Mediasoup, τα κείμενα είναι: Φύγε Σαμαρόπουλε για το καλό όλων μας και Ο οίκος ανοχής και η ταβανόπροκα.
Καλή ανάγνωση...

Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω από το Σαμαρόπουλο (κατά Τρέμη) ή αλλιώς από το δίδυμο, να αποχωρήσουν αμέσως από την Ελλάδα και να προσφέρουν την αρχηγία στην Ντόρα.

Κινδυνεύουμε όλοι, το καταλαβαίνετε;

Το πρώτο προειδοποιητικό χτύπημα ήταν η δηλητηρίαση του Σαμαρά. Το δεύτερο, που δείχνει και που πάει η δουλειά, η φοβερή χαλαζόπτωση που χτύπησε την ιδιαίτερη πατρίδα του προδότη (πρόσεξες επίτιμε πως τον χαρακτήρισα, έτσι;) την Καλαμάτα.

Αν δεν αποσυρθεί ο προδότης με τον Mr. Τίποτα, από την μάχη για την αρχηγία, ποιος ξέρει τι δεινά μας επιφυλάσσει ο επίτιμος.

Και καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, ένα τικ παρουσιάστηκε στον αριστερό μου ώμο. Κακό σημάδι.

Φτου προδότη, φτου προδότη, φτου προδότη!

Δεν πιάνουν και τα σκόρδα σε τούτη την περίπτωση.

Ακούω την φωνή της βάσης, είπε η κόρη Μητσοτάκη.
Ναι από το πάτο του βαρελιού.

Εσύ μπορείς να ακούς την βάση, εμείς να μην ακούμε τίποτα απόκοσμες φωνές… γίνεται;

Νομάρχη για το καλό της χώρας θα αποσύρω την στήριξη μου σε σένα. Για να σε πιέζουν, όπως είπες, ακόμα και οι παπάδες να αποσυρθείς, φαντάσου τι δυνάμεις έχει ο επίτιμος. Τι να σου κάνω και εγώ, ένας μικρός Φωκίωνας!

Ο καλός αυτός άνθρωπος, ο επίτιμος, το είχε πει ξεκάθαρα. Δεν μπορεί να δεχθεί στο κόμμα τον προδότη. Η Ντόρα αν κερδίσει θα μπορεί;

Η κόρη του Μητσοτάκη δήλωσε ότι αγαπάει την οικογένεια της αλλά ας μην την κρίνουν με βάση τον επίτιμο…

Μα γιατί; Δεν αισθάνεται περήφανη για το έργο του πατέρα της; Δεν θέλει να συνεχίσει αυτό το θεάρεστο έργο που άφησε μισό, ο τρισμέγιστος Μητσοτάκης;

Από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα οι Έλληνες σταυροκοπιούνται και ζητάνε την ευσπλαχνία του μεγαλοδύναμου.

Α! ρε Σαμαρόπουλε τι μας έκανες….

Στοιχήματα πέφτουν για το μέλλον της ΝΔ. Αν κερδίσει ο Σαμαράς, η Ντόρα λένε θα φύγει από το κόμμα. Αν κερδίσει η Ντόρα, λένε, ο Σαμαράς θα μείνει. Δοκίμασε μια φορά την φυγή και δεν του βγήκε, οπότε δεν θα το ξανακάνει.

Καλά ο Σαμαράς δεν θα θέλει να φύγει. Η Ντόρα θα θέλει να μείνει;

Αλλά ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ο Μητσοτάκης ήταν ένας αποστ…..

Ακούω φωνέεεεεεεεεεεεεεεες!

Ο Πρετεντέρης είναι ένας δημοσιογράφος που έχει συμπάθειες. Το παλεύει και ο ίδιος βέβαια. Αλλά ότι θα του την έλεγε ένας λόρδος της πολιτικής, που μας είχε συνηθίσει ακόμα και τα τρίγωνα Θεσσαλονίκης να στρογγυλεύει, δεν το περίμενε.

Xθές λοιπόν στο MEGA είχαν τον Mr. Τίποτα και τον βομβάρδιζαν συνεχώς, με τον Πρετεντέρη να έχει τον κυρίαρχο ρόλο. Ο δημοσιογράφος, τον ρωτούσε για την αλλαγή στάσης.

Από το ''πάω στο σπίτι μου να απολαύσω το μαλλιοτράβηγμα των υποψηφίων γιατί η ευγένεια μου δεν επιτρέπει τέτοιες κατινιές'', έφτασε στο «Αντώνη μου, Δημήτρη μου».

Ε, εκεί που ο Αβραμό προσπαθούσε να μπαλώσει τα αμπάλωτα, ο Πρετεντέρης κουνούσε το κεφάλι του (με τον τρόπο που μόνο αυτός μπορεί).

Οπότε ο ''ευγενής'' Αβραμό είπε την ατάκα της βραδιάς:

Έτσι κουνάγατε το κεφάλι και όταν στηρίζατε τον Βενιζέλο!

Καρδιακή προσβολή πήγε να πάθει η Τρέμη.

Η αλήθεια είναι ότι ο δημοσιογράφος έχει και ένα παρελθόν. Που κάνει τον Σαμαρά να είναι αισιόδοξος.

Στήριζε Μπένι και βγήκε Γιωργάκης.

Μετά, για δύο χρόνια προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να υποβαθμίσει τον Γιωργάκη και αυτός έγινε πρωθυπουργός.

Τώρα που γέρνει προς την Ντόρα… να μην ελπίζει ο Σαμαράς;

Έγραψαν οι εφημερίδες:

Μάχη έδωσε ο Παπακωνσταντίνου ώστε να πείσει τις Βρυξέλλες ότι τα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ των αδυνάτων προσφέρουν στην κυβέρνηση την ανοχή της κοινωνίας ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί η χώρα στις απαιτήσεις του συμφώνου σταθερότητας.

Η λέξη κλειδί σε αυτήν την πρόταση είναι η ΑΝΟΧΗ.

Σε απλά ελληνικά ο Παπακωνσταντίνου είπε, άσε να τους δώσω λίγο καροτάκι να τους κοροϊδέψουμε και μετά που σε πονεί και που σε σφάζει!

Ας κάνουμε και έναν συνειρμό.

Η χώρα μας είναι το σπίτι μας. Ο ΟΙΚΟΣ μας. Αν προσθέσουμε και την ΑΝΟΧΗ θα έχουμε έναν οίκο ανοχής.

Τους νταβατζήδες, τους έχουμε κληρονομιά από πάππου προς πάππου… άρα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε για ποιον ρόλο μας έχουν!


Μικρός Φωκίων



2 σχόλια:

Swell είπε...

Δυστυχώς το ρόλο μας τον παίζουμε σαν τις Πόντιες συναδέλφισσες...

mikros fokion είπε...

@swell
...αιωνες τωρα!

Πολιτική σάτιρα