ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Το ωχ της ημέρας!

Θα σταθώ σε δύο σημεία μιας εκ των συνεντεύξεων του ούτε 53 καταλληλότερου – υπευθυνότερου και βαθύτατα κουρασμένου. Και στα δύο σημεία μας είπε ότι κακώς δεν είμαστε πανευτυχείς. Το ένα αφορούσε στον μέσο όρο μισθών της ΕΕ. Η Ελλάδα έχει αυτήν την στιγμή μισθούς κοντά στο 90% του μέσου όρου. Θυμίζω ότι το 2004 η Ελλάδα ήταν κοντά στο 65%!!!!!!!!! Μέσα σε μια πενταετία αυξήθηκαν τόσο πολύ οι μισθοί που οι μισθωτοί έχουν σοκαριστεί… δεν ξέρουν που να επενδύσουν το περίσσευμα. Βέβαια το 65% αφορούσε το μέσο όρο των 16 και το 90% το μέσο όρο των 27. Με δύο λόγια δεν ανέβηκε ο δικός μας μέσος όρος αλλά μειώθηκε της ΕΕ. Αν συγκρίνουμε μάλιστα το μέσο όρο μισθών της Ελλάδας με αυτούς των βαλκανικών χωρών τότε είμαστε πολύ ψηλά. Για να τελειώσει αυτό το παραμύθι… αυτό που μετράει είναι η αγοραστική δύναμη. Και ο Γερμανός με τον μισθό του μπορεί να αγοράσει τις τριπλάσιες ποσότητες από τον Έλληνα.
Το δεύτερο σημείο: Κακώς γκρινιάζουμε είπε ο καταλληλότερος γιατί η εικόνα της Ελλάδας σε σχέση με πριν 20- 40 χρόνια έχει αλλάξει…. Ναι πράγματι… πρέπει να πούμε ένα μπράβο σε όλους όσοι μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Κατάφεραν η Ελλάδα να είναι λίγο καλύτερη από ότι στην κατοχή!!!

3 σχόλια:

Odyssey είπε...

είπε τέτοιο πράγμα;
τι χάνω, που δε βλέπω ντιμπέητ!!
θάμαι πιο προσεκτικός.
υ.γ. όπως είδες, πλησιάζει η ώρα των νεογέννητων.
επίκειται σύλληψη του ανήλικου. θα ακολουθήσουν και τα αγέννητα.

ασημωνης είπε...

Προσπαθω να νιωσω ευτυχισμενος, αλλ δε μου βγαινει ρε γαμωτο....

mikros fokion είπε...

@odyssey
το ειπε (δεν ξερω αν το ειχε πει και στο ντιπ για ντιπ ειτ) αλλα τον ακουσα (τυχαια ομολογω) σε συνεντευξη (αν θυμαμαι καλα στον Παπαδακη- λιαρελη)
@ασημωνη
προσπαθησε λιγο ακομα... ειναι αναγκη!!! ερχεται η ντορα!

Πολιτική σάτιρα