ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

το ωχ της ημερας!

Σ΄ αρέσει να καρφώνεις; Αντί να παίξεις στοίχημα στο μπάσκετ γίνε υπουργός της ΝΔ!
Κάθε υπουργός ρίχνει το μπαλάκι στον επόμενο και τον προηγούμενο, ενίοτε και στον ηγούμενο!
υγ1 Ο Μαγγίνας είπε ότι του πρόσφεραν ένα πρόσφορο και ένα κομπολογάκι... προφανώς τις επιταγές τις είχαν δώσει σε άλλους! Αφού δεν του πρόσφεραν αναψυκτικά για το αναψυξτήριο του καλά είναι...
υγ2 Ο (χαχα) Τραγάκης είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο, απλά κουτσομπολιά είναι! Άμα είναι να βγάζομε τόσα εκατομμύρια να γίνουμε και εμείς κυρα Κατίνες να κουτσομπολεύουμε!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ βγήκε η καλλονή Φάνη - Χάνει - Πάλλη και δήλωσε πως το έλλειμα του δημοσίου κρατάει από την εποχή του "Τσοβόλα, δώστα όλα" (να τονίσω πως σε καμία περίπτωση δεν "αβαντάρω" το ΠΑΣΟΚ). Εγώ θα συμπλήρωνα και τα χρέη που έχουνε συσσωρευτεί αναδρομικά από τη βασιλεία του Όθωνα...
Όσο για τα σκάνδαλα, βρε κακόβουλοι & εγκάθετοι όλοι εσείς που βγάζετε τον καημένο τον Τραγάκη έξω από τα ρούχα του, όλα είναι μια ψευδαίσθηση. Σε λίγο κάποιο μαγικό χεράκι θα χτυπήσει τα δάχτυλά του και θα ξυπνήσουμε στον παράδεισο, όλπως πάντα τον ξέραμε...
Άντε βρε...Τραγάκη, ε Τραγάκη....

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ *:

Δύο ερωτήσεις ΜΟΝΟ :

1. Εάν επανέλθει το σχέδιο Ανάν θα το ψηφίσεις (όπως το 2005) ή όχι;

2. Συμφωνείς για τις συμφωνίες Ελλάδας-Ρωσίας ή όχι;

*Εάν δεν απαντήσεις επιβεβαιώνεις ότι είσαι άνθρωπος των Αμερικανών (ελπίζω οι απαντήσεις να μην είναι οι γνωστές διφορούμενες, γιατί τότε είναι καλύτερα να μην απαντήσεις καθόλου, θα καταλάβουμε μόνοι μας).

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΩΡΓΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

Matrix είπε...

Νωρίς άρχισαν...

Αν και τους βαρέθηκα να τους ακούω.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το όργιο παραπληροφόρησης από εφημερίδες και κανάλια για το Βατοπέδι (ένθεν - κακείθεν) είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ έχουν μπερδέψει το ρόλο της ενημέρωσης με το ρόλο της προπαγάνδας.

Τρία μπορεί να είναι τα κίνητρα:

(α) Τα προσωπικά κόμπλεξ των ιδιοκτητών τους,

(β) Η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων από την παράταξη που υποστηρίζουν ή

(γ) η χρηματοδότησή τους από εξωθεσμικούς παράγοντες από το εξωτερικό.

Ή ακόμη και ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ των ανωτέρω.

Η περίπτωση [α] είναι σχετικά θεμιτή (με επιφυλάξεις, λόγω της δύναμης επηρεασμού των πολλών, δηλ. ο λαός, από τους λίγους, δηλ. τους εκδότες, τουλάχιστον όμως είναι ανιδιοτελής).

H περίπτωση [β] είναι ανήθικη διότι πίσω από την πολιτική προπαγάνδα κρύβονται ιδιοτελή επιχειρηματικά συμφέροντα. Το κράτος πρέπει να βρεί τρόπους να απομονώσει το επαίσχυντο αυτό φαινόμενο και μάλιστα παραδειγματικά.

Η περίπτωση [γ] είναι μακράν η χειρότερη. Εδώ οι επιπτώσεις είναι συστημικές, διότι αφορούν εθνικά θέματα, δημοσιονομική ευρωστία και κοινωνική συνοχή, δηλαδή έχουν επιπτώσεις σε όλους τους Έλληνες και μάλιστα σε βάθος γενεών.

Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, νομίζω ότι, όπως και σε άλλες προηγμένες χώρες, οι Έλληνες θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε κάποιες σοβαρές αποφάσεις για την ποιότητα της ενημέρωσης που θέλουμε.

Για να το πετύχουμε όμως αυτό θα πρέπει να κυτάξουμε πρώτα μέσα μας και να κάνουμε πράξη τη θεώρηση του Βολταίρου ότι:

"Διαφωνώ κάθετα μαζί σου αλλά είμαι διατεθειμένος να πεθάνω υπέρ του δικαιώματός σου να έχεις την αντίθετη από μένα άποψη".

Εξάλλου ο Αριστείδης ο Δίκαιος το είχε κάνει πράξη 2.200 χρόνια πρίν το Βολταίρο με τη γνωστή ιστορία του εξοστρακισμού του.

Τροφή για σκέψη, για όλους.

mikros fokion είπε...

@θωμα
η αληθεια είναι οτι επι Πλατωνα υπήρξε κακοδιαχειριση αν και ο Πλάτωνας είχε υποστηρίξει ότι υπευθυνο ήταν το πασοκ... άρα εχει δικιο η φανη η παλι και η πετραλια! σκανδαλα; τι ειναι σκανδαλα;
@ matrix
το προβλημα δεν ειναι αυτα που λενε αλλα αυτα που κανουν

Ανώνυμος είπε...

"O tempora, o mores"....

Πολιτική σάτιρα