ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Το ωχ της ημερας!

Νέο κεφάλαιο πρόκειται να μπει στο μάθημα της φυσικής: Τα αντικείμενα και οι πρωτοβουλίες που παίρνουν. Ως παραδείγματα θα αναφερθούν οι ζαρντινιέρες που ξυλοκοπούν φοιτητές, τα παντελόνια που μόλις δουν αστυνομικό πέφτουν και οι σφαίρες των αστυνομικών που αλλάζουν κατά βούληση πορεία κατευθυνόμενες σε κεφάλια ανθρώπων.
Επιστήμονες από όλες τις χώρες έρχονται στην Ελλάδα για να μελετήσουν το φαινόμενο ώστε να γίνουν και πειράματα ανάλογης αξίας με αυτή της αναζήτησης του "σωματιδίου του Θεού"

5 σχόλια:

tantoguanto είπε...

Αν έρθουν θα κάψουν τα διπλώματα και τα πτυχια τους.

mikros fokion είπε...

@tantoguanto
... αν δεν τα εχουν καψει ηδη -)

Ανώνυμος είπε...

Ας συνεισφέρω και εγώ στη φυσική επιστήμη το κατιτις μου

Μεγαλειώδης η παλλαϊκή πορεία και απεργία των ενωμένων εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων…
Η Μαρία Αντουανέτα και ο Λουδοβίκος έντρομοι είδαν τους επαναστατημένους να φθάνουν έξω από τις Βερσαλλίες…
"Αλίμονο στη χώρα που δεν διαθέτει επαναστατημένα νειάτα..." Eλ. Βενιζελος
Ο αυριανός πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου δήλωσε ότι η οικονομία είναι στο κόκκινο και έκανε, πέντε προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης:
“Είναι η ώρα η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση σοβαρή, αξιόπιστη και υπεύθυνη. Προοδευτική κυβέρνηση, που θέλει και μπορεί να υπερασπίσει την πραγματική οικονομία» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου. Έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της οικονομίας και την πιστωτική ασφυξία που οδηγεί σε κατάρρευση μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αδιέξοδη πολιτική της και την ολιγωρία της. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε δέσμη πέντε μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα στήριξης της μέσης οικογένειας και του μικρομεσαίου επιχειρηματία, παροχής ρευστότητας στις Τράπεζες με διαφάνεια και ξεκάθαρους κανόνες, καθώς και προώθηση σοβαρών δημοσίων επενδύσεων”.
Ο Σόλων ο Αθηναίος κλήθηκε το 594 π.χ. λόγω οξύτατων, κοινωνικών και οικονομικών με έκτακτη διαδικασία να νομοθετήσει και για το έργο αυτό εξοπλίστηκε με έκτακτες εξουσίες. Οι νόμοι που θέσπισε δημοσιεύτηκαν ίσως το 592 π.χ. και προέβλεπαν τολμηρά νομοθετικά μέτρα, αλλά και έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη, όχι μόνο στον παθόντα, να καταγγέλλει στον Άρειο Πάγο με εισαγγελία (αγωγή) οποιονδήποτε, ακόμα και άρχοντα, και να εμφανίζεται ως κατήγορος. Με αυτό τον τρόπο κατοχυρώθηκε ουσιαστικά το έννομο συμφέρον του απλού πολίτη σε σχέση με την άσκηση της εξουσίας από τα κρατικά όργανα, ακόμα και αν οι ενέργειες των κρατικών οργάνων δεν τον έβλαπταν άμεσα. Το νομοθετικό έργο του Σόλωνα περιλάμβανε πρώτα μέτρα επανόρθωσης της υπάρχουσας κατάστασης, πολιτειακές μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν στο πολιτικό σώμα, στη λαϊκή κυριαρχία και στα δικαστήρια, καθώς και νομοθετήματα σε συγκεκριμένους τομείς..
Επίκαιρα είναι τα «Μέτρα επανόρθωσης (σεισάχθεια)»: Στα πλαίσια της σεισάχθειας (αποτίναξης βαρών), ο Σόλων κατάργησε τα υφιστάμενα χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το δημόσιο, απελευθέρωσε όσους Αθηναίους είχαν γίνει ΔΟΥΛΟΙ λόγω χρεών στην ίδια την Αθήνα και επανέφερε στην πόλη όσους εν τω μεταξύ είχαν μεταπωληθεί στο εξωτερικό. Για ξένους δούλους δεν γίνεται λόγος στις πηγές. Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, κατάργησε το δανεισμό με εγγύηση το σώμα (προσωπική ελευθερία) του δανειολήπτη και των μελών της οικογένειάς του. Είναι επίσης πιθανό ότι αμνήστευσε τα αδικήματα που επέφεραν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων
Η λαοθάλασσα που έπνιξε σήμερα την Αθήνα είχε την επαναστατική δυναμική της Γαλλικής Επανάστασης. Η Μαρία Αντουανέτα, ξόδευε κάθε μήνα 15.000 λίβρες (75.000 ευρώ περίπου), ενώ μεγάλο μέρος του γαλλικού πληθυσμού πέθαινε από την πείνα!!! Ο Λουδοβίκος επιχείρησε να δραπετεύσει από το Παρίσι ... αλλά συνελήφθη...
Χρέος κάθε έντιμου πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ. Αγέρωχα νειάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον!!
Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
www.koutsoukos-anastasios.gr

ασημωνης είπε...

Αυτοι οι ανθρωποι εχουν καταριψει καθε νομο και κανονα... Καλημερες

mikros fokion είπε...

@ασημωνη
η αληθεια ειναι οτι τα αντικείμενα είχαν την ιδια αντιδραση και επι πασοκ... η συχνοτητα και η ευρηματικοτητα εχει αλλαξει!

Πολιτική σάτιρα