ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Μιά πρόταση για την ακρίβεια

Για να μην τα μαθαίνετε από τρίτους θα σας τα ομολογήσω όλα εγώ. Είχα την τιμή να αναφέρομαι στην Ελευθεροτυπία (6-6-2008)http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=06.06.2008,id=39678232 ως ένας από τους μπλόγκερ που κατέθεσαν την άποψη τους για την ακρίβεια και το μποϊκοτάζ. Ίσως κάποιοι που είδαν το δημοσίευμα να έψαξαν στο μπλογκ μου να βρουν το ανάλογο κείμενο! Την πάτησαν... το κείμενο είχε δημοσιευτεί το Press-gr στις 6 Μαϊου http://press-gr.blogspot.com/2008/05/blog-post_3657.html και πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν από τα πρώτα κείμενα που μιλούσαν για στοχευμένο μποϊκοτάζ και όχι γενικώς και αορίστως. Για να μην κουράζεστε να ψάχνετε το κείμενο της ανάρτησης το ανεβάζω εδώ:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Ειναι γεγονος οτι στην Ελλαδα δεν εχουμε την παιδεια για να αντιδρασουμε σε ο,τι σχεδιαζουν και υλοποιουν εις βαρος μας. για παραδειγμα η συνεχομενη και καλπαζουσα ακριβεια. μια λυση ειναι το μποϊκοταζ σε διαφορα προιοντα. ενα επιχειρημα αυτων που δεν θελουν να συμμετεχουν ειναι πως δεν μπορουν να στερηθουν βασικα προιοντα. θα συμφωνησω. μπορει ομως να γινει επιλεκτικα, αρκει να ειναι καθολικη η συμμετοχη. ας πουμε για τα γαλατα.Να συμφωνησουμε ολοι οτι δεν θα αγορασουμε απο την Χ εταιρεια γαλατα μεχρι οι τιμες τους να ερθουν στα φυσιολογικα για την αγοραστικη μας δυναμη επιπεδα. οταν το ενα λιτρο γαλα στην Ευρωπη κανει 80-90 λεπτα με μεσο κατωτερο μισθο 1200 Ευρώ, στην Ελλάδα με το μισο μισθο η λογικη τιμη ειναι 45-50 λεπτα το λιτρο. αυτος ειναι ο στοχος. η εταιρεια που θα επιλεξουμε θα εχει 2 επιλογες, ή κλεινει ή ριχνει τις τιμες. να ειστε σιγουροι οτι δεν θα κλεισει, και αναγκαστικα θα ακολουθησουν και οι αλλες εταιρειες. και το μποικοταζ πρεπει να γινει σε ολα τα προιοντα της εταιρειας που θα επιλεγει. το κριτηριο για να διαλεξουμε εταιρεια πρεπει να ειναι η θεση της στην αγορα, να ειναι δηλαδη η εταιρεια με τις περισσοτερες πωλησεις. ετσι ουτε τα προιοντα θα στερηθουμε και θα τα πληρωνουμε σε λογικες τιμες...Μονο που χρειαζεται να ειναι καθολικη η συμμετοχη, επιτελους ας παρουμε την κατασταση στα χερια μας.

6 σχόλια:

Βλαχοκυριλές είπε...

Εύγε νέε μου! :-) Απόδειξη της δύναμης του μέσου μας!

amelie είπε...

μικρε φωκιων,
ειμαι 14 χρονων και ειμαι θαυαμαστρια σου... παρακολουθω ολα τα βηματα σου, μικρα ή μεγαλα και ακολουθω τα αποτυπωματα σου! εχω γεμισει το δωματιο μου αφισες... μικρε φωκιων σ εχω ερωτευθει....
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
αχ ποσο ευκολα καβαλαω ο ανθρωπος το καλαμι!!
πλακα κανω αντε μη στενοχωριεσαι...
μπραβο ρε θηριο!!!!!

mikros fokion είπε...

@βλαχοκυριλε εχουμε δυναμη γενικοτερα (οχι μονο ως μπλογκερ) αλλα δεν το εχουμε καταλαβει
@ μικρή amelie αντε στα βιβλιαρακια σου και ασε το καλαμι μου ησυχο!
:)

dr.SeenG είπε...

Είμαι λίγο πεσιμιστής. Οι μπλόγκερς καταφέραμε να έχουμε αυτοδυναμία αλλά όχι συνασπισμένη δύναμη ακόμα. Εγώ από την πλευρά μου, θα συμμετάσχω στο μποϊκοτάζ μόνο και μόνο για την ηθική μου ικανοποίηση. Αν μπορέσω να παρασύρω και κανα-δυο φίλους ακόμα, κέρδος θα είναι για μένα.

aKanonisti είπε...

Το μποΐκοτάζ είναι ακουγεται αποτελεσματικό σαν ιδέα αλλα..λειτουργει με τους όρους της "ελευθερης αγορας" που είναι ο βασικός αντίπαλος του καταναλωτη πλεον..
Νομίζω πως η πιο αποτελεσματική αντιμετωπιση είναι να μειωσουμε τον καταναλωτισμό που μας εχουν καλλιεργησει τοσα χρονια ωστε να αναγκαστουν να μειωσουν τις τιμες για να μην κλεισουν τα μαγαζακια τους...

mikros fokion είπε...

@ Γιατρε μου συμφωνω οτι δεν εχουμε συνασπισμενη δυναμη, εχουμε ομως δυναμη που δεν την εχουμε καταλαβει οπως λεω...
@akanonisti πιστευω οτι αν ειχαμε την παιδεια και την συνειδητοτητα που χρειαζεται το μποικοταζ θα μπορουσε να ειχε αποτελεσμα. απο εκει και περα αν ειχαμε και την παιδεια να μειωσουμε γενικοτερα τον καταναλωτισμο ακομα καλυτερα... αυτο ομως ειναι και θεμα ψυχολογων!!!

Πολιτική σάτιρα