ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Τα μικρά... του Μικρού Φωκίωνα (11)

Οι μισοί πολίτες ψηφίζουν παραδοσιακά, οι μισοί μεγαλοδημοσιογράφοι γλύφουν θεσμικά, λέω με μισή καρδιά να την κάνω σιγά- σιγά

  • Δημοσιεύτηκε σήμερα μια δημοσκόπηση στον ελεύθερο τύπο στην οποία υπάρχουν κάποια σημαντικά ευρήματα
  • Για παράδειγμα μόνο 4 στους δέκα ψηφοφόρους της ΝΔ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση προσφέρει έργο ή ότι είναι καλή επιλογή.
  • Όπως, επίσης, μόνο 4 στους δέκα ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι αυτό το κόμμα είναι μια καλή επιλογή ή ότι έχει ένα καλό πρόγραμμα διακυβέρνησης.
  • Με δυο λόγια 6 στους δέκα ψηφοφόρους των δύο κομμάτων που έχουν μονοπωλήσει την εξουσία δεν τα ψηφίζουν για πολιτικούς λόγους.
  • Τα ψηφίζουν είτε γιατί ο αρχηγός τα λέει καλά, είτε γιατί «τι να κάνουν και αυτοί κάποιον πρέπει να ψηφίσουν και τούτο είναι το λιγότερο κακό»
  • Και υπάρχει μια κατηγορία, καθόλου ασήμαντη που ψηφίζει ΠΑΣΟΚ (36%) ή ΝΔ (23%) παραδοσιακά
  • Αυτοί οι ψηφοφόροι έχουν μπερδέψει την ψήφο με το σούβλισμα του αρνιού…
  • Άκου παραδοσιακά… να χαρώ εγώ πολίτες που με ώριμη σκέψη αποφασίζουν για το δικό μου μέλλον και το μέλλον των παιδιών μου!
  • Ρε δε πα να καταστρέφουν την χώρα αυτά τα κόμματα; Εμείς τις παραδόσεις δεν τις χαλάμε.
  • Θα τρίζουν τα κόκαλα του παππού αν αλλάξουμε ψήφο!
  • Πιο εύκολα αλλάζουμε ομάδα παρά κόμμα… και αναρωτιόμαστε μετά γιατί είμαστε μονίμως σε κώμα!
  • Εδώ βουλευτής του ΛΑΟΣ και είναι ανυπότακτος…
  • Τέτοιο χουνέρι δεν θα έστηνε ούτε ο Μπένι στον Γιωργάκη!
  • Και ο Καρατζαφέρης κατάφερε να το στήσει στον εαυτό του…
  • Καλά οι επιλογές του μία και μία στους υποψήφιους βουλευτές…
  • Από τα γνωστά λουλούδια στην Αθήνη και από τον ανυπότακτο στην «σταυρώστε με σταυρώστε με»…
  • Έπρεπε όμως να μπει και η αοιδός στην βουλή, να τραγουδάει (που λέει ο λόγος) και η Αθήνη να ρίχνει σφαλιάρες στον ανυπότακτο καθώς αυτός θα πετούσε τα γνωστά λουλούδια που λέγαμε, στην πίστα της βουλής
  • Τι; Προσβάλω την βουλή; (λες και αυτή δεν με προσβάλει).
  • Δεν είμαι θεσμικός;
  • Ναι. Το άκουσα και αυτό από Δημοσιογράφο. Δεν κρίνουμε τον Καραμανλή γιατί είναι ο πρωθυπουργός, άρα θεσμός και εμείς θεσμικοί….
  • Τον Γιωργάκη βέβαια μπορούμε να τον χτυπάμε, αυτός είναι παιδικός θεσμός!
  • Και μες στην αναμπουμπούλα είχαμε και τις ζαρντινιέρες να συγκρούονται…
  • Και όταν συγκρούονται οι ζαρντινιέρες κάποιος Μπαλάσκας θα βρεθεί στο νοσοκομείο
  • Και δεν είναι υπουργός και ο Βύρωνας να μας περιγράψει με τον δικό του γλαφυρό τρόπο το σκηνικό
  • Τουλάχιστον υπάρχει και ένας αστυνομικός να μας περιγράψει πόσο βαρύ χέρι έχουν οι ζαρντινιέρες…
  • Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει μια νέα αρχή… (συγνώμη αλλά εγώ είμαι κολλημένος και επαναλαμβάνομαι;)
  • Το οποίο ΠΑΣΟΚ θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με αυτοδυναμία…
  • Και εγώ θέλω μπριζόλα χωρίς κρέας

Μετά τιμής

Μικρός Φωκίων

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δε μου φαίνεταο και τόσο απίστευτο αυτό που γίνεται: κάποιος πρέπει να κυβερνήσει αυτή την χώρα. Η Ν.Δ προαφανώς δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων. Είναι όμως κάποιος άλλος? Προφανώς όχι. Εν αναμονή λοιπόν κάποιου καλύτερου ψηφιζουμε (ουν) ΝΔ γιατι ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ, έστω και αν είναι μέτριος, όπως στην περίπτωσή μας. Υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση?

mikros fokion είπε...

ανωνυμε το να επιλεγουμε "το λιγοτερο κακο" ας το θεωρησω ως πολιτικη σταση, αν και προσωπικα προτιμω να αντιμετωπιζω με την θετικη εννοια τις επιλογες μου εστω και αν φαινονται "ουτοπικες"! καθε σημαντικη αλλαγη που εγινε ιστορικα πριν γινει ουτοπικη ηταν!
αυτο που δεν μπορω να δεχθω ειναι η παραδοσιακη ψηφος... ειναι μια επιλογη που δεν εχει πολιτικα κριτηρια. το΄πε ο μπαμπας τι να κανω? δεν ειναι λογικη για να ψηφισεις καποιο κομμα το οποιο θα αποφασισει για τις ζωες μας! και δυστυχως αυτο το ποσοστο που ψηφιζουν απο παραδοση, απο συνηθεια, επειδη οι περισσοτεροι αυτο ψηφιζουν κλπ ειναι πολυ μεγαλο. και οταν προφανως η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή δεν ξερω και εγω ποιος αλλος δεν "στεκεται στο υψος των περιστασεων" ας παραμείνει στα χαμηλα όπου ανηκει και ας δωσουμε την ευκαιρια σε καποιους άλλους που δεν εχουν δοκιμαστει μπας και "σταθουν στο υψος των περιστασεων". αν και αυτοι δεν τα καταφερουν , τουλαχιστον εμεις θα εχουμε κανει το καθηκον μας ως σκεπτομενοι πολιτες και αυτοι απλα θα αναπαραγουν το τιποτα τους!

Βλαχοκυριλές είπε...

Μέτρια η ΝΔ από ποια άποψη; Έχει εναν άφαντο πρωθυπουργό περιστοιχισμένο από λαμόγια. Α ναι ξέχασα, ο οποίος έχει λέγειν. Αυτό κι αν είναι κριτίριο για να επιλέγουμε πρωθυπουργό! Να έχει λέγειν γιατί ο τόπος θα προκόψει με το μπλαμπλά!

Όσο και αν δεν το θέλουν όσοι βολεύονται με την "παραδοσιακή ψήφο" (γιατί περί αυτού πρόκειται, περί βολέματος), φαίνεται ότι υπάρχει η τάση αυτή τη στιγμή, για μια μικρή ή μεγάλη (για να είμαι σύμφωνος με τα συμφραζόμενα του blog :-)) τρικυμία στα λιμνάζοντα νερά της Ελλάδας. Μακάρι να συμβεί.

mikros fokion είπε...

sevenap σε βρισκω αντιθεσμικο!!!
κατα την γνωμη μου ειναι αλλοι αυτοι που βολευονται (μια ακομη συμπαθης ταξη που την "πληρωνουμε" όλοι μας) και άλλοι αυτοι που ειναι παραδοσιακοι ψηφοφοροι, αν και πολλες φορες (και εκει θα συμφωνησω) συμπιπτουν οι δυο ιδιοτητες. κανω αυτη τη διακριση γιατι ψηφοφοροι που ψηφιζουν παραδοσιακα ειναικαι ανθρωποι που στην ουσια δεν εχουν να περιμενουν τιποτα για να βολευτουν, εκτος απο την βολή στο να μην μπαινουν στον κοπο της σκεψης!
οσο για την ταση τρικυμιας, κατι τετοιο ψιλοφαινεται και θα χαρω να δω καποιες γαλαζοπρασινες βαρκουλες που αρμενιζουν να χανουν το γυαλο (χιχιχι)

Yannis Zabetakis είπε...

@7up

γιατί το ουράνιο τόξο έχει 7 χρώματα?

εγώ θέλω πάντως κλωνοποιημένη μπριζόλα!
έχετε σκεφθεί ότι ΚΚ και ΓΠ είναι τόσο κακοί πολιτικοί διότι είναι κακοί κλώνοι των ...προγόνων τους??

δείτε κι αυτό
http://environmentfood.blogspot.com/2008/03/blog-post.html

Βλαχοκυριλές είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βλαχοκυριλές είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βλαχοκυριλές είπε...

Εξωθεσμικός ε? Χμμμ :-) Φωκίωνα, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το αν τα πράγματα είναι τόσο αθώα. Είναι λίγο της μόδας το δήθεν σταράτο "ψηφίζω αυτό γιατί αυτό με συμφέρει".

Απ' ότι ακούω εγώ, συνήθως τους συμφέρει γιατί η οικογένειά τους (εδώ κολλάει το "πραδοσιακά") έχει ή είχε μια άκρη μέσω της οποίας σε κάτι προσέβλεπε ή βόλεψε σε μια θεσούλα (της πείνας συνήθως) κάποιο/α μέλος/η.

Είναι ακόμα πιο λυπηρό βέβαια, το ότι ο κόσμος έχει "εκπαιδευτεί" να παρακαλάει για ψίχουλα, αλλά επειδή την κατάσταση αυτή την συναντώ συχνά, έχω επιφυλάξεις για το αν είναι τόσο αθώα η "παραδοσιακή ψήφος".

@izabet, sevenap (με τόνο στο α μάλιστα) και όχι sevenup παρακαλώ! Η ίριδα έχει 7 χρώματα γιατί 7 είναι:
* οι μέρες της εβδομάδας,
* οι νότες,
* τα θανάσιμα αμαρτήματα,
* τα θαύματα του Κόσμου,
* τα ορατά δια γυμνού οφθαλμού, ουράνια σώματα του ηλιακού συστήματος,
* οι λογικές πύλες στα κυκλώματα,
* επίσης: ο "Deep Thought" στο "Hitchhiker's Guide to the Galaxy" χρειάστηκε 7μιση εκατομύρια χρόνια για να βρει την απάντηση στο μυστήριο της ζωής και του σύμπαντος. Μόνο που ως τότε, η ανθρωπότητα είχε ξαχάσει ποια ήταν η ερώτηση :-)

Σε κάλυψα καθόλου? :-))

mikros fokion είπε...

izabet προς το παρων ας απολαυσουμε το κλωνοποιημενο ασφαλιστικο, η μπριζολα θα σερβιριστεί στην συνεχεια... οσο για τους ΚΚ ΓΠ, το προβλημα δεν ειναι μονο οτι ειναι αυτοι κλωνοποιημενοι και κατα λαθος στην αρχηγια, αλλα και η πολιτικη των κομματων που ηγουνται
sevenap δεν νομιζω οτι διαφωνουμε, απλα υπαρχουν και οι παραδοσιακα παραδοσιακοι και δεν θα μπω στο τρυπακι να πω τι απο τα δυο ειναι χειροτερο... δεν μου αρεσει η λογικη να διαλεγω μεταξυ χειροτερων... -))

Βλαχοκυριλές είπε...

Σίγουρα δεν διαφωνούμε, απλά αναφέρομαι και στην πιο απαισιόδοξη (ας το πούμε έτσι) ερμηνεία. Όλα μέσα είναι. Και σίγουρα δεν διαφωνούμε στο πιο ουσιαστικό μέρος, ότι η παραδοσιακή ψήφος είναι ανοησία.

mikros fokion είπε...

sevenap ο Αινσταιν ελεγε οτι δυο πραγματα δεν εχουν ορια. το συμπαν και η βλακεια των ανθρωπων, αν και για το πρωτο κρατουσε και μια επιφυλαξη!
-))

Antinemecis είπε...

Και το δεύτερο είναι απύθμενο!
Την βλακεία εννοώ...
Αν δεις την κοινωνία γύρω σου (που δείχνεις να την βλέπεις) θα δεις ότι μάλλον πρόκειται για μια κοινωνία με πολύ χαμηλά κριτήρια.Οι "παραδοσιακοί" ψηφοφόροι των κομμάτων είναι απλά κοντόφθαλμα ανθρωπάκια ενός συστήματος που τους έχει γαλουχήσει με τη θεωρία της αρπαχτής και του βολέματος.Δε βλέπουν την κοινωνία ως ένα σύνολο, που αν δεν προοδεύσει συνολικά πρόοδος δε μπορεί να υπάρξει, αλλά θεωρεί ο καθένας τον εαυτό του πάντα καλύτερο και ανώτερο από τους υπόλοιπους.Έτσι λοιπόν,ενώ όλοι καραδοκούν να βολευτούν στο δημόσιο (π.χ.),γκρινιάζουν για τους ργόσχολους του δημοσίου όταν είναι εκτός.Όταν κάποιος όμως τους "βολέψει" το στρατόπεδο αλλάζει και οι εκτός θεωρούνται βλάκες...
Ο τρόπος που λειτουργεί μία κοινωνία δείχνει τον πολιτισμό της και το επίπεδο της παιδείας της.
Δυστυχώς και τα δύο απουσιάζουν εντελώς από τη σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα.Η χαμηλή παιδεία πάντως ανέκαθεν βόλευε το σύστημα εξουσίας,γιατί ο λαός μετατρέπεται σε μάζα που μπορείς να την οδηγήσεις όπου θέλεις.Και, για να μη μακρυγορήσω, είναι και επιλογή (κατά κάποιο τρόπο) του ίδιου του λαού να μην προσπαθεί να μορφωθεί(μιλάω για μόρφωση και όχι για εκπαίδευση που κι αυτή λειψή είναι).
Άλλωστε ο δρόμος της παιδείας και της αξιολόγησης είναι δύσκολος και ο ελληνικός λαός έχει δείξει ότι προτιμά πάντα τον εύκολο δρόμο.(Φυσικά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις...)
Για να τελειώσω λοιπόν αν οι εξαιρέσεις δε γίνουν ο κανόνας αυτός ο τόπος δε θα πάει ποτέ μπροστά.Θα σέρνεται απλά πίσω από τις καταστάσεις και όπου βγει...

mikros fokion είπε...

antinemesis δεν εχω να προσθεσω κατι... ολα αυτα ακουγονται απαισιοδοξα (και εγω γενικα ειμαι αισιοδοξος) ομως ειναι μια πραγματικοτητα... ειναι καταπληκτικο το γεγονος οτι οι ανθρωποι δεν μπορουν να κατανοησουν τα αυτονοητα... (και το προβλημα δυστυχως δεν ειναι μονο νεοελληνικο, ισως εμεις να ειμαστε ενα σκαλι πιο κατω)

Antinemecis είπε...

Ούτε εγώ είμαι απαισιόδοξος απλά διαπιστώσεις κάνω. Πάντως πολλές φορές αναρωτιέμαι πού είναι "τα μυαλά" αυτού του τόπου; Πού είναι (αν υπάρχουν πια)οι "φωτισμένοι" άνθρωποι που θα έπρεπε να βοηθήσουν την κοινωνία να φύγει μπροστά;
Γιατί δε μιλάει κανείς για την πραγματική διαφθορά που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας;
Γιατί σιωπούν όλοι και αποδέχονται αυτή την κατάσταση;
Ή όλοι αυτοί που θα έπρεπε να ορθώσουν το παράστημά τους την έχουν κάνει με "ελαφρά πηδηματάκια" ή διάλεξαν το δρόμο της διαθφοράς που είναι ευκολότερος...
Όπως και να' ναι είναι συνυπεύθυνοι στο έγκλημα και μάλιστα για μένα πιο υπεύθυνοι αφού το να σιωπάς σε μια κατάσταση που βλέπεις είναι χειρότερο από απλά να μη μπορείς να τη δεις...

mikros fokion είπε...

antinemecis οπως θα ειδες στην κεφαλιδα αναρτησα 3 ατακες του αινσταιν: η μια λεει "Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα." -))

Ανώνυμος είπε...

me pethanes ...sto gelio . se euxaristo. i pio kali morfi saturas kai antipoliteuseis . mprabo.

mikros fokion είπε...

ανωνυμε καλως ηρθες στον χωρο των εγκληματων... να σε βλεπουμε, και ευχαριστω για τα καλα σου λογια
-))

Πολιτική σάτιρα