ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2008

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ METRORAMA

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΟΥ... ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ METRORAMA... ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ (ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ). ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

‘’Επιστολή στον Πρωθυπουργό.
Αγαπητέ Πρωθυπουργέ. Πρώτα από όλα να συστηθώ. Το όνομα μου είναι Φωκίων αν και οι φίλοι μου με φωνάζουν ‘’μικρό’’. Αυτό γιατί πάντα ήμουν ανάμεσα σε αυτό που συνηθίζουν να λένε ‘’μέσο πολίτη’’ ή ‘’ανώνυμο πλήθος’’. Έχω μία μικρή δουλίτσα, μια μικρή οικογένεια, μικρές φιλοδοξίες και ‘’μικρούς’’ γνωστούς. Εσύ μπορείς να με φωνάζεις Μικρό Φωκίων.
Σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Έχω αγανακτήσει. Είμαι έτοιμος να βγω στα παράθυρα του Ευαγγελάτου και να αρχίσω να ουρλιάζω. Με ρωτάς γιατί; Να σου εξηγήσω το γιατί.
1ον. Είμαι παντρεμένος. (παντρευτείτε μας λέγατε παντρευτείτε! Να ευτυχήσετε… να κάνετε οικογένεια. Αν είχατε παντρευτεί εσείς την Φωφώ τότε ναι θα ήμουν ευτυχισμένος)
2ον. Έχω δύο παιδιά. (Γεννήστε μας λέγατε, γεννήστε! Έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας. Αυτό πρωθυπουργέ μου είναι το εύκολο, μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Βλέπετε τα διαολάκια θέλουν να φάνε, να ντυθούνε, θέλουν το χαρτζιλίκι τους…)
3ον. Είμαι εργάτης. Επειδή εσύ ίσως να μην ξέρεις από αυτά να σου πω ότι αν είσαι εργάτης παίρνεις για μισθό –μην πω αυτό που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό, έχουμε και παιδιά που μας διαβάζουν- 630 Ευρώπουλα (μαζί με τις τριετίες και τα επιδόματα) τον μήνα αν με νοείς, όχι την ημέρα…
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί είμαι έξω φρενών; Δεν καταλαβαίνεις. Το μόνο που σου έμεινε από τα παραπάνω είναι ότι είπα τα Ευρώ, Ευρώπουλα. Ναι αγαπητέ μου Ευρώπουλα γιατί πριν ακόμα τα βάλεις στην τσέπη σου αυτά έχουν πετάξει. Πάνε σε άλλες πολιτείες… αν με νοείς. (Μπείτε στην ΟΝΕ μας λέγατε, μπείτε στην ΟΝΕ… θα καλοπεράσετε, θα φάτε , θα πιείτε, θα γίνεται Ευρωπαίοι)
Κάθε πρώτη του μηνός θέλω ένα κουτί ασπιρίνες σκεφτόμενος τα έσοδα μου και τα έξοδα μου. Ξεκινάω από το ενοίκιο… 310 Ευρώ για ένα σπίτι που χωράει δύο και όχι τέσσερις. Τι με ρωτάς γιατί δεν μένω στο δικό μου σπίτι… den exo diko mou spiti kardia mou!
Μετά ο ΟΤΕ (κοινωφελής εταιρία, μόνο 22% αύξηση έκανε στο πάγιο), 55 Ευρώ τον μήνα, 110 το δίμηνο αν με νοείς. Η ΔΕΗ (μας αλλάζει τα φώτα μαζί με τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ) άλλα τόσα. Ανάβουμε και τον θερμοσίφωνα… τρεις φορές την εβδομάδα, βλέπετε να διαολάκια λερώνονται εύκολα. Την ΕΥΔΑΠ δεν την λογαριάζουμε απλά λέμε το νερό νεράκι… και όχι λόγω λειψυδρίας.
Κοιτάζω μετά το υπόλοιπο. 175 ολόκληρα Ευρώπουλα. Τι να πρωτοκάνεις με 175 Ευρώπουλα (59631 δραχμές για να σε διευκολύνω). Ούτε για τα ηρεμιστικά δεν φτάνουν. Άσε τις ασπιρίνες. Και τα διαολάκια θέλουν να πίνουν και γάλα… Χριστούγεννα, Πάσχα και στις εθνικές εορτές έχουμε αυτήν την πολυτέλεια… γιατί αν θέλεις το 20% του οικογενειακού προϋπολογισμού για γάλα, ζήτω που καήκαμε!
Μήπως τώρα αρχίζεις και καταλαβαίνεις; Υπομονή μου λες. Το μέλλον είναι λαμπρό! Ευρωπαϊκό! Μόνο που πρέπει να επιβιώσουμε μέχρι τότε, αν με νοείς… εκτός και αν θεωρείς λύση την φυλακή, γιατί πρωθυπουργέ μου δεν την γλιτώνουμε. Για να τα βγάλουμε πέρα τον τελευταίο χρόνο πήραμε προσωπικό δάνειο, καταναλωτικό δάνειο, εορτοδάνειο, διακοποδάνειο και έχουμε καταχρεώσει και τρεις πιστωτικές. Πως τα ξεχρεώνουμε αυτά μου λες;
Περιμένοντας μια απάντηση,
Με τιμή Μικρός Φωκίων.’’

Δεν υπάρχουν σχόλια: